MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Comunicat de presă

Azi dimineață,  un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei,  în timpul manifestației au dat dovadă de un comportament neadecvat.

 

Aceștia,  împreună cu unul dintre organizatorii  acțiunii de protest (președintele r. Orhei), Dinu Țurcanu,  având intenția de a intra în curtea Președinției și de a periclita activitatea instituției, au fost stopați de forțele de ordine antrenate la menținerea ordinei și securității publice.

 

 

Angajații poliției de nenumărate ori l-au somat pe  Dinu Țurcan cât și pe participanți să renunțe la intențiile lor,  dar aceștia nu s-au conformat cerințelor legale.

 

 

Pentru nesubordonarea cu rea-voinţă dispoziţiei sau cererii legitime ale  colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept,  cât și  ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă, acesta a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare.

 

Pe caz a fost inițiată o procedură contravențională în stabilirea tuturor circumstanțele.

 

Reiterăm, poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente.

 

 

Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației.

 

 

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

 

30 septembrie 2022