MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Donăm sânge și plasmă în cadrul Campaniei „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”

Astăzi, 29 septembrie, de ziua Mondială a Inimii, Poliția Națională, la sediul Inspectoratului General al Poliției a dat start Campaniei „Donează sânge,  susține ritmul vieții pe pământ”, care se va desfășura la nivel național în perioada 29 septembrie - 28 octombrie 2022.  

 

Dezideratul nostru ar fi fost imposibil fără sprijinul Centrului de Transfuzie a Sângelui, care prin buna și constanta colaborare, ne motivează să ne mobilizăm periodic.

 

Doar în prima zi a campaniei, peste 120 de polițiști,  împreună cu șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, au donat sânge și plasmă. Printr-un gest simplu,  oferim o şansă unică la viaţă celor pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

 

,,Misiunea noastră de zi cu zi presupune să ajutăm oamenii, îmi exprim recunoștința pentru deschiderea și participarea benevolă a colegilor mei în cadrul Campaniei de  donare a sângelui. Este un gest omenesc și voluntar, dincolo de natura serviciului prin care venim zilnic în sprijinul oamenilor. Donarea de sânge, a devenit deja o tradiție pentru Poliția Națională, iar pentru mulți dintre colegii mei, a devenit parte din stilul de viaţă. Ce poate fi mai plăcut, mai mulțumit cu sine, când știi că undeva ai salvat o viață. Sângele e vital și azi, și mâine, și poimâine.”, a menționat șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

 

Marea familie a Poliției Naționale rămâne un partener de încredere și devotat în susținerea activității de donare voluntară a sângelui și a componentelor sanguine.

  

Acțiunea umanitară îmbracă și forma unui apel către toți cetățenii  să doneze sânge, să dea dovadă de altruism, de umanitate, să demonstreze că le pasă.

 

Amintim că, în cadrul Campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”, lansată în luna septembrie anul 2020, familia Poliției Naționale a reușit, timp de o lună, să doneze peste o tonă sânge.

 

Donează sânge, noi facem asta periodic și sperăm să vă inspirăm și pe voi să donați!

 

29 septembrie 2022