MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Intensificarea relațiilor bilaterale dintre Poliția Republicii Moldova și statul Qatar

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a avut astăzi, 30 septembrie, o întrevedere de curtoazie cu Meshaal Mohamed Al-Kubaisi,  Ministru Plenipotenţiar al Statului Qatar în Republica Moldova.

 

În cadrul întrevederii  bilaterale, Viorel Cernăuțeanu l-a felicitat cu investirea în funcție și a reiterat importanța colaborării proactive, ambele părți garantând impulsionarea colaborării şi cooperarea pe segmentul afacerilor interne.

 

De asemenea,  părțile au remarcat dinamica pozitivă a colaborării, menționând despre oportunitățile de colaborare cu statul Qatar, în vederea organizării vizitelor de lucru pentru polițiștii moldoveni, fiind o oportunitate de dezvoltare și ridicare a capacităților profesionale ale angajaților sistemului afacerilor interne.

 

Pe parcursul întrevederii au mai fost discutate subiecte precum segmentul securității rutiere, inclusiv capacitatea autoritarilor de a asigura securitatea în timpul campionatului european de fotbal.

 

La rândul său, Meshaal Mohamed Al-Kubaisi și-a exprimat gratitudinea pentru întâlnirea de astăzi și a dat asigurări că Statul Qatar va susține eforturile de dezvoltare a Poliției din Republica Moldova.

 

 “Cooperarea între instituțiile polițienești trebuie să abordeze elemente de importanță majoră axate pe securitatea cetățeanului”, a concluzionat Ministru Plenipotenţiar al Statului Qatar în Republica Moldova.

 

30 septembrie 2022