MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Pe 1 și 2 octombrie, Poliția va fi la datorie pentru ca locuitorii și vizitatorii capitalei să se afle în siguranță

În acest week-end în capitală  vor avea loc mai multe evenimente publice, fapt pentru care Poliția va fi la datorie, în serviciul  comunității, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât toate activitățile să fie petrecute în linişte și siguranță.

 

Timp de 2 zile, în  Piața Marii Adunări Naționale se va desfăşura evenimentul cultural-artistic consacrat sărbătorii „Ziua Națională a Vinului”. Astfel, în perimetrul străzilor M.Bănulescu-Bodoni şi strada  Al.Puşkin va fi sistată circulația rutieră.

 

În acest context, polițiștii de patrulare vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului  pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

 

Totodată, în vederea creșterii gradului de liniște și siguranță a participanților la sărbătoare, polițiștii se vor afla în mijlocul oamenilor pentru a oferi necondiționat sprijin și îndrumare.

 

Pentru  a petrece acest sfârșit de săptămână în siguranţă, Poliția vine cu apel către participanții la toate evenimentele care vor avea loc în capitală să țină cont de solicitările forțelor de ordine și să dea  dovadă de un comportament civilizat.

 

Totodată, vă solicităm să respectați  legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine: să nu vă urcați la volanul automobilului dacă ați consumat băuturi alcoolice,

comportați-vă adecvat în locurile publice și evitați apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei, pentru a preveni incidentele și altercațiile.

 

De asemenea, nu lăsați automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere, supravegheați copiii minori în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.),  aveți grijă și de bunurile personale, (bani, telefoane mobile, genți), pentru a nu cădea pradă hoților,  acordați ajutor persoanelor din jurul dumneavoastră până la sosirea serviciilor specializate.

 

La fel, solicităm  cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca evenimentele să se desfăşoare în condiţii optime.

 

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

 

Vă invităm să vă bucurați în liniște și siguranță de toate evenimentele organizate, iar alături de dumneavoastră vom fi şi noi, polițiștii, dar la datorie.

 

În caz că vă aflați într-un moment când vă este pusă viața în pericol și nu știți cum să procedați, imediat apelați Serviciul Unic de Urgență 112 sau cel mai apropiat echipaj de poliție.

 

Suntem pregătiți să intervenim în orice situație.

 

Un weekend liniștit să avem!

 

30 septembrie 2022