MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un hoț în lege georgian, reținut pe teritoriul Moldovei

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din orașul Kutaisi, Georgia, zis PAPUN, care are statut de ”hoț în lege” în lumea criminală, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova.  Acesta se afla în  Moldova de circa 3 luni și intenționa să-și consolideze pozițiile sale de hoț în lege, în rândul persoanelor de etnie romă din nordul țării.

 

Ca urmare a unei informații operative și a acțiunilor întreprinse de  polițiștii din  Ocnița,  ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată și ai Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații (INI), acesta a fost localizat.

  

Astfel, la 7 iulie, polițiștii,  cu suportul angajaților CDS ”Scorpion” a  IGC, l-au  reținut în timp ce se afla într-un restaurant din or. Otaci.

 

În context,  hoțul în lege a fost supus procedurilor legale de declarare ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru că  intenţiona să desfăşoare activităţi care ar pune în pericol securitatea naţională și ordinea publică.

 

La data de 8 iulie, cetățeanul georgian a fost escortat până la bordul navei aeriene cursa Chișinău – Istanbul, acesta părăsind țara și primind  interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

 

Din anul 2018 până în prezent, au fost declarate 539 de persoane indezirabile,  care pun în pericol securitatea națională și ordinea publică, informație solicitată de Direcția investigații criminalitate organizată printr-un demers  la  Biroul Migrație și Azil.

 

 

9 iulie 2021

 

hot in lege