MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cooperarea polițienească moldo-franceză abordată, astăzi, la IGP.

Astăzi, 19 ianuarie, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției Marin Maxian a avut o întrevedere cu atașatul de securitate internă în cadrul Ambasadei Franței la București, Patrick Chabrol și Ofițerul de Legătură, responsabil pe problemele de criminalitate organizată  transnațională din Republica Moldova, Sergiu Harmanean.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au pus în discuție cooperarea polițienească moldo-franceză, apreciind înalt dinamica pozitivă de dezvoltare a relațiilor bilaterale.

 

Din punct de vedere operațional, omologii și-au propus consolidarea cooperării pe marginea elementelor de criminalitate organizată și instituirea unor echipe de investigații comune ce ar eficientiza documentarea și combaterea acestui fenomen.

 

Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian și-a exprimat mulțumirea pentru suportul generos acordat în această perioadă de criză globală de sănătate, a echipamentelor de protecție împotriva Covid-19, donate de către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Franceze.

 

La final, oficialii au reiterat deschiderea și menținerea ritmului ascendent al dialogului bilateral, remarcând potenţialul de dezvoltare şi diversificare al acestuia pe viitor.

 

19 ianuarie 2021