MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Festivalul Fotbalistic „Sport + Școală + Poliție”.

Ieri, 11 august, la Centrul de Pregătire al Selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă, a avut loc un eveniment inedit, în cadrul Proiectului Cross Cultures Project Association/Open Fun Football Schools, care presupune practicarea jocurilor vesele şi implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept” , la care au participat circa 100 de copii, inclusiv copilași cu necesități speciale.

 

La eveniment au fost prezenți Nicolae Cebotari, Secretar General FMF, Natalia Gaidibaidi, Șef adjunct al Direcției management strategic a IGP al Ministerului Afacerilor Interne și Anders Levinsen, directorul Cross Cultures Project Association.

 

 Scopul inițiativei „Sport + Școală +Poliție”, constituie consolidarea eforturilor comune de promovare și protecție a drepturilor fundamentale ale copilului, prevenirea criminalității juvenile și combaterea tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic față de copii, precum și resocializarea copiilor delicvenți prin implicarea acestora în activități cultural-sportive, dar și un instrument efectiv pentru implementarea incluziunii sociale a copiilor cu necisități speciale în țara noastră.

 

Copiii au participat la cele mai diverse activități sportive, adaptate vârstei și capacităților individuale și au avut parte de un program artistic. 

 

Menționăm că, în perioada 9 – 13 august curent, la centrul de pregătire al selecționatelor de fotbal Vatra din Vadul lui Vodă, se desfășoară seminarul pentru liderii și antrenorii proiectului Școli Deschise ale Fotbalului Distractiv + Sport + Școala + Poliție, ediția 2021. La eveniment participă antrenori, angajați ai poliției și, în premieră, asistenți sociali. 

 

Reiterăm că, Programul special ,,Sport+Școală+Poliție” este parte a proiectului ,,Open Fun Football Schools” implementat în contextul Acordului de colaborare între IGP şi Federaţia Moldovenească de Fotbal din 2015, sub conducerea organizației neguvernamentale ,,Cross Culture Project Association” din Danemarca.

 

12 august 2021