MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Mesajul campaniei „Denunță! Atitudinea ta contează!” a fost transmis sutelor de polițiști din capitală, cetățeni și conducători auto

Peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție din capitală și  Direcției de Poliție a mun. Chișinău au fost instruiţi de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie și specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliţie în vederea promovării integrității în sistemul polițienesc.

 

Acțiunile se desfășoară  în cadrul campaniei anticorupție „Denunță! Atitudinea ta contează!", lansată la 11 decembrie 2020, de IGP și CNA, care are drept scop informarea cetățenilor, dar şi a angajaților poliției despre importanța denunțării actelor de corupție, a manifestărilor de corupţie şi a influențelor necorespunzătoare.

 

Subiectele puse în discuţie în cadrul instruirilor anticorupție s-au axat pe următoarele aspecte:

 

normele și standardele integrităţii profesionale şi instituţionale;

răspunderea pentru lipsa integrităţii;

responsabilităţile manageriale privind asigurarea climatului de integritate;

mecanismele de asigurare a integrităţii profesionale şi instituţionale;

procedurile de denunțare a actelor și manifestărilor de corupție, influențelor necorespunzătoare, conflictelor de interese, a cadourilor și avertizărilor de integritate.    

  

Totodată, ofițeri din cadrul IGP și  CNA și Voluntarii Anticorupție ai CNA  au distribuit materiale informative şi au consultat oamenii  cu privire la posibilităţile şi căile de denunţare a cazurilor de corupţie, despre drepturile lor de a beneficia de servicii gratuite în instituţiile publice şi i-au încurajat să declare toleranţă zero corupţiei prin sesizarea instituțiilor abilitate  despre orice caz cunoscut de corupţie din localitatea lor.

 

Acțiunile de informare vor continua.

  

Reamintim,  că există o cale de comunicare eficientă, unde  pot fi sesizate faptele de corupţie prin Linia Națională Anticorupție la  numărul de telefon 080055555 și Linia Anticorupție a Inspectoratului General al Poliției-068999902.

 

Noi, NU acceptăm corupția în poliție și asta vă îndemnăm și pe voi, cetățenii: nu oferiți mită polițiștilor!

 

Doar împreună putem  să prevenim corupția!

 

13 august 2021