MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Poliția documentează mai multe centre de vaccinare care eliberează teste Covid-19 false precum și certificate fără a vaccina cu adevărat persoanele

Stimați cetățeni, Inspectoratul General al Poliției vă recomandă repetat să nu cădeți în plasa escrocilor cu costul propriei sănătăți! Pandemia există în toată lumea iar soluțiile date de oamenii de știință pentru a scăpa de acest virus trebuiesc luate la modul cel mai serios.

 

Vă informăm că au fost intentate deja primele 5 cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la Covid-19.

 

Pe marginea acestor cauze se întreprind în continuare acțiuni pentru documentarea completă și obiectivă a circumstanțelor invocate.

 

Poliția desfășoară și o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă. Vă informăm că în prezent sunt întreprinse de către angajații INI mai multe acțiuni de constatare și documentare a mai multor centre de vaccinare în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de vaccinare în lipsa persoanei, în aceste cazuri vaccinarea propriu-zisă neavând loc.

 

Despre acțiunile noastre, în limita admisibilă de lege, vom veni pe parcurs cu detalii.

 

Protejați-vă sănătatea!

 

1 septembrie 2021