MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până la data de 15 februarie 2021. Continuăm să fim precauți, să ne protejăm pentru siguranţa şi sănătatea noastră, dar şi a celor dragi nouă!

Ca urmare a Hotarârii nr.42 aprobate în cadrul ședinței de astăzi, 13 ianuarie, se prelungește până la data de 15 februarie 2021, starea de urgență în sănătate publică, inclusiv se mențin măsurile de prevenire și control a infecției Covid stabilite anterior.

 

Precizăm că, se admite desfăşurarea activităţilor cu prezenţa spectatorilor, în incinta instituţiilor teatrale, cu respectarea prevederilor Instrucţiunii privind măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, dar în continuare se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

 

Tot astăzi, prin Hotărârea nr.41 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost aprobat Planul național de imunizare anti Covid-19, acesta fiind considerat un instrument extrem de eficient pentru prevenirea, controlul și eliminarea bolilor infecțioase ce pot pune viața oricărei persoane în pericol.

 

Angajații subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției continuă verificarea respectării măsurilor de protecție în vederea prevenirii și răspândirii virusului Covid -19.

Va trebui în continuare să ne mobilizăm fiecare dintre noi și să conștientizăm cât de important este să ne conformăm pentru a avea șansa cât mai curând să ne recăpătăm viața normală.

 

Maladia Covid-19 a luat peste 3000 de vieți omenești printre care și patru colegi polițiști. Angajații poliției se află în prima linie în lupta cu COVID-19, dar asta nu este singura lor atribuție, polițiștii monitorizează odinea publică, circulația rutieră, previn și combat fenomenul infracțional, etc. Deci, spre binele tuturor, vă îndemnăm să fiți responsabili!

 

În perioada pandemiei, poliția a organizat și desfășurat mai multe activități de prevenire a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, în rezultatul cărora au fost întocmite 18 347 de procese verbale.

 

Scopul poliției, nu este de a sancționa, dar în contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate - suntem nevoiți să acționăm.

 

Dacă vom fi responsabili, vom reuși!

 

13 ianuarie 2020