MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Ține cont de recomandările noastre. Ajută-ne să îți asigurăm o deplasare fără impedimente.

 

Cunoaștem că vă doriți să ajungeți imediat la destinație, că activitățile noastre, ale tuturor, depind de timpul în care reușim să ne organizăm. Acest timp depinde cele mai multe ori cât de repede ajungem dintr-o locație în alta.

 

Am avut o perioadă în care traficul rutier a fost mai degajat, unii cetățeni fiiind plecați  din țară la odihnă, alții în concediu și se aflau mai mult la domicilii sau în zonele rurale.

 

Odată cu venirea toamnei, începe procesul de învățământ, copiii se întorc de la bunici, studenții revin la studii,  angajați revin din concedii, sunt organizate târguri școlare, avem străzi în reparație, persoane din zonele rurale vin să își comercializeze  produsele agricole, avem Sărbători Naționale, evenimentele cărora sunt desfășurate  în locații cu trafic intens.

 

În acest context, mizăm pe înțelegerea și cooperarea cu fiecare dintre voi, pentru a putea spori siguranța în trafic și a vă asigura confortul în timpul deplasării.

 

Vă îndemnăm:

 

- Păstrați-vă calmul și respectați-vă colegii din trafic.

 

- Informați-vă din surse oficiale despre cum se desfășoară circulația rutieră în zona pe care urmează să o tranzitați: https:     //politia.md/ro/advanced-page-type/info-trafic 

 

- Evitați centrul capitalei, dacă aveți opțiunea de a alege alte străzi pe care să-l ocoliți.

 

- Respectați indicațiile polițiștilor implicați la defluidizarea traficului.

 

- Nu blocați intersecțiile, chiar dacă aveți verde la semafor.

 

Semnalizați fiecare manevră, pentru a evita producerea accidentelor, care iară-și blochează traicul și creează impedimente.

 

- Dacă sunteți locuitor al capitalei și cunoașteți străzi mai puțin aglomerate, optați pentru ele.

 

-  Amintim pietonilor că de ei depinde enorm buna desfășurare a traficului. Îi îndemnăm să traverseze strada doar prin locurile permise și să se adune în grupuri, pentru a nu reține mult conducătorii auto la treceri.

 

- Nu parcați neregulamentar.

 

25 august 2021